tisdag 26 juli 2011

Utedass

Mitt älskade lilla utedass är på G. Håkan håller på att bygga färdigt och sen är det bara målning och smådetaljer kvar! -ut på loppisrunda igen då;)
Vad gillar ni utsikten....nu kan man ju sitta på skithuset och kolla vad grannarna gör i sitt nya uterum!



På andra sidan dasset finns reningsverkets teknikholk, tyckte det kändes bra med ett utedass i samband med det så vi har någonstans att uträtta våra små hemligheter om det skulle bli något strul med anläggningen.


Inglasning

Nu är snart alla rutor på plats, endast nockrutorna saknas men sitter nog snart där.
Det blir så himla fint!



torsdag 21 juli 2011

Husvagn blir till....? del II

Nu har vi varit på inspektion och fått oss lite fika hemma hos Henrik och Tilda i deras jätteträdgård i Vagnhärad. Det har blivit ett golv och en stomme!
Takets utseende diskuterades flitigt under fikat och det återstår att se vilket det blev.
Tilda ville ha ett stuk och Henrik ett annat, såååå -fortsättning följer!




Går visst åt en och annan öl under en semester med byggprojekt!


onsdag 20 juli 2011

Hedebyborna

Att få tillbringa en sommarkväll på Trosa stadshotells innergård med att titta på Hedebyborna i teaterform kan vi varmt rekomendera. Miljön känns ju himla rätt om man säger så, skådespelarna var kanon och vädret kunde inte va bättre!
Hela Slinderbacken (4st;) var och tittade på genrepet igår plus att vi efter det gick till Punchkällaren och fick oss lite mat. En skön kväll med sköna grannar helt enkelt!
Blir du sugen att se Hedebyborna så kan du klicka här för info om tider mm









söndag 17 juli 2011

Groda på besök

Den här lille filuren, groda eller padda kan inte skillnaden, blev av med sitt tillfälliga gömsle när husvagnsdemoleringen skulle fraktas till tippen - ser lite grinig ut tycker jag nog;)
Husvagnen ja, projektet har flyttats hem till Hennrik och Tilda i Vagnhärad och vi ska vilken dag som helst dit och inspektera -spännande!


torsdag 14 juli 2011

Husvagn blir till....?

Henrik, en av sönerna Hellberg och hans Tilda ska bygga något på hjul. Ska bli otroligt spännande att följa:)
Som synes på bilderna så ska det inte bli en ny husvagn i alla fall, utan underredet skall användas och fortsättning följer.....





Lille bustrollet Elliot får sig ett skrovmål lasagne med skrapad banan till efterrätt mellan mamma och pappas rivningsinsatser -gotteligott!


tisdag 12 juli 2011

Nu är taket på plats

Uterumstaket på plats! Måste ju säga att det känns behagligt att vistas under, verkar stå emot värsta värmen och det är ju skönt då altanen ligger på solsidan!


Citronträdet intill altanen tar sin lilla tid på sig men det ger resultat:)


Hos oss är det bara äpplen vi kan se fram emot i år,
vi har inte haft tid eller riktig ork att "odla" något:(
All tid har gått åt till galleripyssel och lite båtliv, men jag klagar inte för det är
riktigt kul med galleriet och båten skulle jag inte välja bort:)




fredag 8 juli 2011

JÄTTEgetingar

Mats och Maggans söta lilla ek har fått hyresgäster. Riktigt stora varelser, tur det är den snälla sorten så man kan vifta undan dom med bara handen och dom gör inget (än så länge;)

Senaste bilden

Här kommer en liten bild på hur bygget ser ut nu.
Maggan och jag har just filurat lite på hur i hela världen det hade sett ut om vi skulle gjort det här....och vilket ÅR det i så fall hade blivit klart..??
Vi är sååå tacksamma för våra duktiga och tålmodiga män som tänker till och genomför alla möjliga och omöjliga projekt, dom är bäst!

onsdag 6 juli 2011

Dåligt med inlägg

Nu har det minsann blivit lite dåligt med inlägg på Slinderbackens blogg men ska skärpa till mig nu när galleriet är öppnat och jag får tid till lite vardagen igen. Altanbygget skrider framåt och det kommer snart bilder, måste ju ha en laddad kamera först;) Håkan och jag snickrar och målar fågelholkar som ska ner till galleriet när dom dekorationsmålats i lite prickigt, blommigt mm

Ha en fortsatt underbar dag!

söndag 3 juli 2011

Galleriet är öppnat!

Helgen har varit intensiv men kul och öppnandet av galleriet gick finfint!
Kolla här så får du se hur fint det blev:)