söndag 15 maj 2011

Byte av avloppsanläggning

Reningsverk för två hushåll

År 2010 när augusti månad bestämde sig för att slå till med några riktigt kanonvarma dagar, så satte Håkan och Mats igång med att byta ut våran trekammarbrunnanläggning mot ett reningsverk.

På morgonen påbörjades jobbet och vi kunde inte använda avloppet under hela dagen, men till eftermiddagen hade dom fått ihop det så det gick att använda...otroligt..vi som trodde det skulle ta  minst  hela helgen!

Här har grävningsarbetet påbörjats. Som ni ser är det Mats som står med spaden och får JOBBA, medan Håkan sitter vid spakarna och bara har kul!



Det gick fort att gräva upp våran gamla trekammarbrunn...



..ända tills den sista rackarn skulle upp, den var full i sand och vägde alldeles för mycket! -sååå, Mats tog åter fram sin lilla spade och skyfflade!



Till slut, kom den över kanten och det vart tomt i gropen




..och allt står så fint på min gräsmatta  



Med lite fix och trix så vart botten så här platt och fin. 



Nu är det dax att ställa dit det nya reningsverket!





Jaha, då var det dax för lite pyssel, koppla dit rör, slangar och sladdar



Fatta att ALLT vårat -ni vet vad- ska få plats i denne lille korg!?
I denne lille korgen slås allt sönder utav ett stormande hav av hårda stora bubblor och sen rinner det vidare ut i den stora behållaren....fantastiskt!


svampbob?



Våran tillfälliga förvaring av det tekninska prylarna! Hus till detta snart klart!



Till detta ståtliga oranga röret kommer då det renade vattnet, och pumpas sedan vidare upp till en markbädd en bit därifrån...




..där det "poleras" en extra gång innan det skickas ut i naturen!



Markbädd borta!!  



Nu återstår då det lilla huset och att snygga till runt omkring själva reningsverket, -och vi har lite tankar om hur det kan se ut-  får se om det hinns med i år eller om det blir till våren!

Bilder kommer när det finns något att visa!

Ha det gott!

Maggan och jag (Marianne) vill tacka våra underbara och kanonduktiga gubbar! fortfarande ett mysterium hur ni bara "fixar" allt, hur bär ni er åt?!

På tal om det så har vi en idé! vi skulle vilja ha en.......;)


Inga kommentarer: