tisdag 3 april 2012

Elda gräs

En rolig städuppgift så här på våren är ju att elda gräs!
Riktigt torrt gräs och liiite lagom med vind (åt rätt håll;) så går det fort och är sådär härligt spännande:)
Ibland får man ju hjälpa till lite med en stålkratta och lyfta lite i gräset för att elden ska sprida sig och göra sitt jobb, men det behövdes inte den här gången.
Det ni ser är fam S forna jättefina blomsterkulle som tyvärr fick läggas ner för den fylldes, och då menar jag fylldes, av rötter, fintrådiga sådana! Boven i rotdramat var lite tveksamheter runt, men vi tror det är den söta lilla eken som gjort det. Det står ju även stora björkar i närheten och dom är ju kända för att kunna ställa till det med just "rotfyllning" i diverse planteringar, men eken står ju precis bredvid kullen och har fått tagit på sig skulden.
Någon som vet? Brukar ekar skicka ut rotsystemet på detta vis?






Påsken står ju för dörren nu, och är vädret det rätta så är det en av dom absolut mysigaste helgerna under året! Man får tillbringa hela helgen åt att vara ute!
Man hinner med både vårstädning, eldning, fika i massor, grilla lite kanske. Sedan när dagsljuset tonar ner kryper man in och gottar sig med ljus, brasa, god mat, dryck, godis i mängder! Har man tur så är största delen av familjen samlad också, så allt blir ändå mysigare:) Men om så inte är fallet, så är det aldrig fel att avsluta dagen med ett skönt ryggläge i soffan med en bra film, eller en bra början på en film....för mer hinner man väl inte se innan.....Zzzzz;)

Ha en härlig påsk och hoppas ni får hålla er friska och krya i dessa förkylningstider!

Glad Påsk !

Inga kommentarer: